czwartek, 28 stycznia 2016

Duszony śledź w winie w 30 minut

Kolejna propozycja obiadu w 30 minut, tym razem w wersji z rybą, a konkretnie ze śledziem. Jest jednak potrzebny jeden składnik, który musisz przygotować sobie wcześniej, choć i jego można zastąpić. Prosta potrawa ale dająca dużo energii i wartości odżywczych dla naszego organizmu. Zapraszam po przepis na duszonego w winie śledzia.

wtorek, 26 stycznia 2016

Zrazy ze szparagami

Monotonia na obiadowym talerzu to coś, czego próbuję unikać. Dlatego staram się za często nie powtarzać tych samych dań (no chyba że jest takie życzenie) i stąd kolejna moja wersja zrazów. I choć myślałem, że tym razem przekombinowałem, to znów zachęcam do skorzystania z przepisu. Farsz dosyć nietypowy, aczkolwiek nieskomplikowany, a i wino pewnie w domu się znajdzie.


czwartek, 21 stycznia 2016

Jak i czym zdrowo zagęszczać sosy

Wiele osób pyta mnie w jaki sposób zagęszczam sosy, skoro nie używam mąki. Tylko i wyłącznie przez własne doświadczenia, często przypadki, nauczyłem się stosowania różnych produktów do zagęszczania sosów, które z mąką nie mają nic wspólnego. Stąd ten dzisiejszy post, może ktoś będzie chciał skorzystać.


środa, 20 stycznia 2016

Chruściki

W tym roku karnawał jest wyjątkowo krótki. Podczas jego trwania, a także w ostatni jego czwartek spożywa się większe niż normalnie ilością pączków, gniazdek, chruścików, faworków i tym podobnych wypieków. Ja zdecydowanie preferuję pączki, ale do kompletu blogowych przepisów brakowało mi właśnie chruścików.


wtorek, 19 stycznia 2016

Makaron z sosem w 30 minut

Jamie Olivier ma swój cykl "15 minut Jamiego", ja będę miał swój cykl "Obiad w 30 minut". W tym roku zamierzam pokazać Wam, jak z kilku prostych składników można szybko przygotować sycące i smaczne danie obiadowe. Dzisiejsza propozycja jest na pewno do zrobienia w 30 minut. Bez zbędnego pośpiechu, bez ucinanych palców. Wystarczy dobry i plan i jego realizacja.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...