sobota, 15 czerwca 2013

Pasta z kurczaka

Kto gotował zupę pomidorową temu została pierś z kurczaka. Gotowane mięso ma tą zaletę, że można je wykorzystać na wiele sposobów. Ja robię z niego pastę, a właściwie sałatkę, która jest idealna na chleb. Przygotowanie zajmuje 10 minut a otrzymana porcja jest całkiem spora




Składniki:
- gotowany filet z piersi kurczaka
- 1 gruszka
- 3 ogórki konserwowe
- 4 rzodkiewki
- 6-7 pomidorów suszonych w oleju
- 2-3 listki świeżej bazylii
- garść posiekanego szczypiorku
- spora łyżka rozbitych pestek dyni
- 3 łyżki majonezu
- łyżeczka musztardy sarpeskiej
- pieprz
- sól

Mięso szatkujemy na drobne kawałeczki. Dodajemy drobno posiekane rzodkiewki, nieco grubiej pokrojone ogórki konserwowe i gruszkę oraz drobno pokrojone suszone pomidory. Na koniec wrzucamy garść posiekanego cienkiego szczypiorku, poszatkowaną bazylię, rozbite pestki dyni i pieprz oraz sól według uznania. Po wymieszaniu całości dodajemy majonez, musztardę i gotowe!. Smacznego!

Czas przygotowania: 15 min.
Stopień trudności: łatwe


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...