Jeśli ktoś z Was robił już jajko w pomidorze, na które przepis pojawił się na początku tego miesiąca, to na pewno zastanawiał się co zrobić z wydłubanym miąższem pomidora. Jest pomysł, smaczny pomysł. Wykorzystajcie to jako bazę do dressingu, który idealnie podkręca smak sałaty.
Składniki:
- miąższ z pomidora
- 3 łyżki oliwy
- łyżeczka musztardy francuskiej
- łyżka gryczanego miodu
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka natki pietruszki
- kilka kropel octu winnego
- sól
- pieprz
Miąższ pomidora polecam dodatkowo poszatkować. Do niego dodajemy pozostałe składniki, czosnek przeciskamy przez prasę. Soli i pieprzu dodajemy do smaku, całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowany dressing ma wiele smaków, wystarczy tylko mix sałat i mamy pyszny dodatek do mięsnego obiadu. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz