Kolejna odsłona rybnego dania wyszła dosyć przypadkowo, zostało mi po prostu trochę kapusty kiszonej więc zamiast przygotować z niej tradycyjną surówkę do smażonej ryby, użyłem jej jako swoistej pierzynki do pieczonego dorsza.
Składniki:
- 2 filety z dorsza bez skóry
- 200g kapusty kiszonej
- 70g wędzonego boczku
- 1 średnia cebula
- 1 duży ząbek czosnku
- 1/2 papryczki chilli
- 2 łyżki suszonej żurawiny
- łyżeczka miodu
- 3 łyżki masła
- oliwa
- sól
- pieprz
Na patelni topimy pokrojony w kostkę boczek, następnie dodajemy łyżkę masła i podsmażamy drobno posiekane chilli, czosnek i cebulę. Następnie dodajemy lekko poszatkowaną kapustę kiszoną, dodajemy miód, żurawinę, resztę masła i dusimy do miękkości żurawiny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz