środa, 13 sierpnia 2014

Sos chrzanowy

Sos chrzanowy w moim wydaniu to alternatywa dla tych co nie przepadają za czosnkiem. Pasuje on idealnie tak do potraw mięsnych jaki np. do jajka. No właśnie, w kolejnym wpisie będzie przepis na coś, do czego ten sos idealnie Wam będzie pasował. Poniższa receptura jest łatwa a jednocześnie o wszechstronnym zastosowaniu. 



Składniki:
- 200 ml kwaśnej śmietany
- 1 łyżka tartego chrzanu 
- 1 łyżka oliwy
- solidna łyżka posiekanego koperku
- kilka kropel cytryny
- sól
- pieprz

Wszystkie podane powyżej składniki łączymy ze sobą dając im przynajmniej 15 minut przed podaniem gościom na połączenie się w lodówce. Ilość chrzanu jest tak naprawdę uzależniona od jego ostrości i własnych upodobań. Dostępne na rynku produkty mają dosyć szeroką skalę mocy więc ilość chrzanu dodanego do sosu jest właściwie ruchoma.


1 komentarz:

  1. Faktycznie świetna alternatywa dla czosnku .. chrzanowo dla mnie równie smacznie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...